НДФ "13 века България"

НДФ "13 века България"

Начало / Дейност / Подкрепени проекти / Награда за телевизионна журналистика „Свети Влас“

Награда за телевизионна журналистика „Свети Влас“

Националният дарителски фонд „13 века България“ подпомага годишната „Награда за телевизионна журналистика „Свети Влас“, която от 2010 г. отличава най-ярките постижения на българската журналистика, като утвърждава високи стандарти.

Ежегодните награди, които се връчват в две категории – „Голяма награда „Свети Влас“ и „Специална награда“, имат за цел да подкрепят новаторството и оригиналните идеи, да насърчават авторския подход, разбирането на журналистиката като сфера на индивидуално присъствие, творчество и професионализъм.

Сдружението „Награда за телевизионна журналистика „Свети Влас“ ― инициатор и учредител на наградата, работи в посока развитие на журналистиката и повишаване на морала и етиката в журналистическата професия; активно присъствие в обществения живот, утвърждаване свободата на словото и разпространение на информацията; насърчаване на разработки, свързани с темите за българската духовност, култура и историческо наследство.

Петчленно жури отличава отделни автори или цели екипи, като изисква кандидатстващите телевизионни предавания да са оригинални, български и да са излъчени в програмата на поне една от телевизиите, лицензирани или регистрирани от СЕМ.  Наградите се обявяват традиционно в периода последната седмица на м. май – първата седмица на м. юни.

НДФ „13 века България“ за 2017 г. осигури финансова подкрепа за „Специалната награда „Свети Влас“, както и покриване на част от разходите по организацията на събитието.