НДФ "13 века България"

НДФ "13 века България"

Начало / Събития / Изложби / Откриване на изложба от икони на ученици от специалност Иконопис към НХГ „Цанко Лавренов“ гр. Пловдив"

Откриване на изложба от икони на ученици от специалност Иконопис към НХГ „Цанко Лавренов“ гр. Пловдив"

18.03.2014

НАЦИОНАЛЕН ДАРИТЕЛСКИ ФОНД „13 ВЕКА БЪЛГАРИЯ”

има удоволствието да Ви покани на изложба от икони на ученици

специалност Иконопис към НХГ „Цанко Лавренов“ гр. Пловдив

 

на 24 март, понеделник, 2014 г. от 18.00 ч.


Галерия „Професор Васил Геров“
София, кв. Лозенец, пл. „Проф. Васил Геров“, 1

В галерия „Проф. Васил Геров“ в Националния дарителски фонд „13 века България”  ще бъде открита изложба „Икони” на Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“ в гр. Пловдив. Изложбата се организира по покана на изпълнителния директор на НДФ „13 века България” Проф. Греди Асса.
Иконите са творби на ученици IX-XI клас от специалност „Иконопис“. Изложбата е посветена на светлия Богородичен празник Благовещение. Християнската традиция символично отбелязва пролетта и обновлението на природата с чудото на непорочното зачатие — създаването на нов живот поражда надежда и оптимизъм. Това очакваме и ние, организаторите на изложбата, от бъдещите млади таланти — да са уверени творци, да споделят своите преживявания с нас, а чрез включените в изложбата икони да ни доближат до духовното.
Изложбата ще бъде открита на 24 март, понеделник, от 18.00 ч. в галерия „проф. Васил Геров”, София, 1421 - кв. Лозенец, пл. „Проф. Васил Геров“, №1 (кръстовището на ул. „Розова долина“ и ул. „Цанко Церковски“).

Включените в нея четиридесет и четири икони ще могат да бъдат видяни до 18 май. Изложбата е обявена като изложба-базар и посетителите ще могат да
откупят творбите, запленили сетивата и душите им.