НДФ "13 века България"

НДФ "13 века България"

Начало / Събития / Изложби / Изложба от Международния симпозиум „Форма – 2014“

Изложба от Международния симпозиум „Форма – 2014“

22.08.2014

          Национален дарителски фонд "13 века България" има удоволствието да Ви покани на 23 август от 17.00ч. в галерия „Гъбенски” в гр. Трявна, където ще се открие изложбата  "Форма - 2014".
          В периода 15-24 август в гр. Трявна се провежда Международният симпозиум „Форма - 2014”, който е съвременното продължение на традиционния пленер от близкото минало „Облог в Трявна”. Организатори са  НГПИ „Тревненска школа” гр. Трявна и Съюз на българските художници, със спомоществователството на  НДФ „13 века България” и хотел "Калина палас".
          Тази година симпозиума се посвещава на проф. Кънчо Цанев.
          Целта на симпозиума е да даде възможност за професионално общуване на авторите в процеса на тяхната творческа дейност, размяна на идеи и опит, обогатяване и повишаване на професионалното им майсторство, да стимулира български и чуждестранни художници да създават произведения, допринасящи за развитието на съвременната живописна и скулптурна форма, да даде възможност на участниците да се докоснат до богатата културна история на „Тревненска школа” и нейната виталност, да популяризира изкуството в региона на „Централен Балкан” и утвърди НГПИ „Тревненска школа” гр. Трявна в съвременен арт център.

Участниците са:
Кирил Матеев - България
Теодора Драганова - България
Стефан Петков - България
Стела Инчовска - България/ Германия
Орлин Дворянов - България
Стилян Стилянов - България
Дияна Василева - България
Антония Дуенде - България/ Германия
Пенка Минчева/ България
Георги Пасев - България
Таня Пасева - България
Орфей Миндов - България
Румен Рачков - България
Димитър Грозданов - България
Яна Куновска - Македония
Ненчо Ненчев - България