НДФ "13 века България"

НДФ "13 века България"

Начало / Събития / Изложби / Стартира ІІI-тия Международен младежки арт фестивал „Река на толерантността“

Стартира ІІI-тия Международен младежки арт фестивал „Река на толерантността“

22.08.2014

От 8 до 13 септември в град Самоков стартира Международният младежки арт фестивал „Река на толерантността”, организиран от Национален дарителски фонд „13 века България“.
Идеята на фестивала „Река на толерантността“ е да достига до различни творчески групи от млади творци от балканските държави,  като им се предоставя възможност да се запознаят на живо с културно-историческото наследство на региона и да дадат израз на своите усещания за толерантността чрез изкуството. В третото издание на фестивала ще участват 40 студента – художници и фотографи, 20 преподаватели от различни университети от България, Турция, Сърбия, Гърция и Румъния и деца от местни школи по изкуства.
Центърът на Фестивала е „Сарафската къща“ в град Самоков, която се управлява от НДФ „13 века България“.
В рамките на ІІІ-тия Международен младежки арт фестивал ще се състои уъркшоп, който ще се ръководи от известни художници и преподаватели от балканските университети. Темата му е: „Представяне на различните религии през призмата на изкуството”.

Участниците ще представят своите творби на заключителна изложба през последния ден на фестивала - 12 септември от 18 часа в Сарафската къща. НДФ „13 века България“ ще организира изложби в страната и чужбина на тема „Река на толерантността“.
III-тия Международен младежки арт фестивал „Река на толерантността” е под патронажа на ЮНЕСКО.


Партньори:
Община Самоков, Столична община, Съюза на българските художници, Професионална техническа гимназия „Никола Й. Вапцаров“ – гр. Самоков.
Медийни партньори:
Българска национална телевизия, Българска телеграфна агенция, Вестник „Самоков 365“ и Вестник  „Приятел“