НДФ "13 века България"

НДФ "13 века България"

Начало / Събития / Изложби / Завърши ІІI Международен младежки арт фестивал „Река на толерантността“ – 2014, - под патронажа на ЮНЕСКО

Завърши ІІI Международен младежки арт фестивал „Река на толерантността“ – 2014, - под патронажа на ЮНЕСКО

15.09.2014

С изложба на млади автори завърши провелият се от 08 до 13 септември в гр. Самоков Международен младежки арт фестивал „Река на толерантността”. След приветствените думи на изпълнителния директор на фонд „13 века България” проф. Греди Асса - „Скъпи приятели, братя и сестри, добре дошли за поредна година тук, в Самоков. „13 века България” ще направи всичко възможно да забравите ежедневието си и да се пренесете в една друга реалност…“ многобройните гости се насладиха на работите на младите творци. Официални гости на изложбата бяха г-н Владимир Георгиев – кмет на град Самоков и Димитър Владимиров – главен секретар на Държавната агенция за българите в чужбина. Младите художници и фотографи от България, Турция, Гърция, Сърбия и Румъния се запознаха на живо с културно-историческото наследство на град Самоков и дадоха израз на своите усещания чрез изкуството. Преплитането на различните общности и религии в Самоков през вековете е сред акцентите на създадени и предоставени за изложбата творби. Сарафската къща – възрожденски културен паметник, отвори врати както за участниците във фестивала, така и за изложбата.


   Националният дарителски фонд „13 века България” благодари на своите партньори: Община Самоков, Съюза на българските художници, Професионална техническа гимназия „Никола Й. Вапцаров“ – гр. Самоков, „Директа“, Историческият музей в града, Митрополитската църква и Графичната база, както и на медиите: „Българска национална телевизия“, „Българска телеграфна агенция“, Вестник „Самоков 365“ и Вестник  „Приятел“.

Изложбата можете да  видите в Сарафската къща – град Самоков през делничните дни от 9 до 17 часа.