НДФ "13 века България"

НДФ "13 века България"

Начало / Събития / Изложби / Детска изложба „Малък художник“ в „Сарафската къща“, Самоков

Детска изложба „Малък художник“ в „Сарафската къща“, Самоков

29.07.2016

Националният дарителски фонд „13 века България“ – „Сарафската къща“, Самоков, имат удоволствието да ви поканят на 9 август (вторник) 2016 г. в 17.30 ч., на откриването на детска изложба „Малък художник“.

Изложбата е част от поредицата инициативи на НДФ „13 века България“ по повод отбелязване на 35-годишнината от основаването му и се организира по повод празника на град Самоков ― 21 август.
„Малък художник“ обединява творбите на тридесет и пет млади таланти на възраст от 7 до 14 години, възпитаници на школата по изобразително изкуство „Наум Хаджимладенов“ при Народно читалище „Младост – 2003“, Самоков; детската школа по изобразително изкуство „Зографче“ с ръководител Маргарита Кьосева и най-малките любители на четката, с ръководител Бойко Павлов.
Децата, участници в детската школа по рисуване „Зографче“, работят активно и през лятото в Графичната база в Самоков – място, където се докосват до света на графиката, литографията и творят свободно, а техни работи могат да се видят подредени в интернет галерия. Успоредно с това се организират и излети сред природата и посещения на художествени зали и забележителни исторически места.
Екипът на НЧ „Младост – 2003“ работи за духовното приобщаване на младите хора на България към националните културни традиции, за насърчаване, развитие и обогатяване на творческия талант на подрастващите.

„Сарафската къща“ предстои да се оживи от пъстроцветна феерия с творби на най-младите талантливи самоковци до 19 август 2016 г.