НДФ "13 века България"

НДФ "13 века България"

Начало / Събития / Изложби / Предстои откриване на изложба „Буркани“ в Галерия „Гъбенски“, Трявна

Предстои откриване на изложба „Буркани“ в Галерия „Гъбенски“, Трявна

20.02.2018

Национален дарителски фонд „13 века България“ и Галерия „Гъбенски“ в Трявна имат удоволствието да Ви поканят на 23 февруари (петък) от 18:00 часа на откриването на обща изложба под наслов „Буркани“, с творби на Александрина Иванова, Ивайло Милчев – Янко, Иван Цекин  – Цеко, Катя Поцкова, Светлин Йовчев,  Мариана Манева и Таня Павлова.

Проявата е първа съвместна изложба на група художници, завършили наскоро Националната художествена академия. Младите творци работят с различни материали ― дърво, метал, камък, и това, което ги обединява, е страстта към абстрактното изкуство. Носители са на множество награди и имат реализирани самостоятелни изложби в страната и чужбина.

Експонираните творби са израз на идейните търсения на авторите в изкуството; всеки от тях споделя усещането си за света, новаторските си хрумвания и желанието зрителят да се докосне до една по-различна реалност. Основен акцент са бурканите, защото в тях те преоткриват прозрачността, стояща в основата на разбирането им да споделят идеите си с всички нас.

Изложбата може да бъде разгледана до 23 март 2018 г.