НДФ "13 века България"

НДФ "13 века България"

Начало / Събития / Изложби / Изложба „изкуството и Аз“ на Силви Леви беше открита в Зала „Проф. Васил Геров“ в София

Изложба „изкуството и Аз“ на Силви Леви беше открита в Зала „Проф. Васил Геров“ в София

19.10.2018

На 18 октомври 2018 г. в Зала „Проф. Васил Геров“ в ЦУ на НДФ „13 века България“ беше открита изложба „изкуството и Аз“ на Силви Леви.

Целта на изложбата е да запознае децата със съвременното изкуство, посредством авторски фотографии, с формат 100х60 см., които предлагат на малките участници визия за известните: Рене Магрит, Салвадор Дали, Василий Кандински, Едвард Мунк, Ван Гог, Пикасо, Пиит Мондриан, Джорджия О‘Кийф, Рой Лихтенщайн, Фрида Кало.

Девет от изложените работите са детски портрети, като всеки от тях пресъздава детето като художник или част от известна творба. Десетата работа е портрет на Фрида Кало и представлява платно за оцветяване. Малките любители на изкуството имаха възможността да оцветят част от него, с предоставените за целта материали, и по този начин се почувстваха като артисти в центъра на тази образователна експозиция.

Фотографиите са съпътствани с кратко резюме за всеки творец и репродукция на оригинала. Това спомага децата да запечатат в съзнанието си частица от творчеството на всеки от авторите и да обогатят своите познания в областта на изкуството.
Изложбата може да бъде разгледана до 09 ноември 2018 г.