НДФ "13 века България"

НДФ "13 века България"

Начало / Събития / Изложби / Предстои да бъде представена Мултимедийната изложба Владимир Димитров ― Майстора „Светлина и дух“ в сградата на ООН в Женева

Предстои да бъде представена Мултимедийната изложба Владимир Димитров ― Майстора „Светлина и дух“ в сградата на ООН в Женева

23.10.2018

На 30 октомври 2018 г., в 12:30 ч., в седалището на Организацията на обединените нации в Женева предстои да бъде представена Мултимедийната изложба Владимир Димитров ― Майстора „Светлина и дух“. Изложбата се организира по инициатива на посланик Н. Пр. Деяна Костадинова и е посветена на правата на човека. Поканени са над 200 дипломатически представителства в Женева, както и различни международни организации, неправителствени организации, университети, академични центрове и българската общност.

Мултимедийната презентация на творчеството на забележителния български творец Владимир Димитров ― Майстора е първа по рода си у нас и е създадена по проект на Национален дарителски фонд „13 века България“. Нейното първоначално представяне се състоя през 2014 г. в София и премина при изключителен интерес от страна на широката публика и специалистите.

В тази изложба произведенията на художника се показват по новаторски и нетрадиционен начин, който успява да запази автентичното внушение на картините на Майстора. Умело се комбинират не само отделни фрагменти, но и цели картини на твореца, като тяхната експресивност и въздействие върху публиката се допълват и от оригинално музикално оформление. Иновативното представяне на творчеството на Владимир Димитров ― Майстора в изложбата се реализира от известния сценограф и преподавател в програма „Дигитални изкуства“ в Националната художествена академия Венелин Шурелов.

https://reg.unog.ch/event/26985/?fbclid=IwAR1cC7l3AxFtDJmActtxaIw7JPmELqbg37OT7eT6-dt2wa_LmrRm2sw3iv0