НДФ "13 века България"

НДФ "13 века България"

Начало / Новини / Уникална изложба на млади европейски автори в Сарафската къща

Уникална изложба на млади европейски автори в Сарафската къща

27.09.2010

С изложба на 24 млади автори завърши провелият се от 14 до 20 септември в гр. Самоков Международен младежки арт фестивал „Река на толерантността”. След приветствените думи на изп. директор на фонд „13 века България”, проф. Греди Асса, многобройните гости се насладиха на работите на младите творци. Идеята на проекта бе на различни групи млади художници и фотографи от Германия, Дания, Холандия и България да се предостави възможност да се запознаят на живо с културно-историческото наследство на Самоковския регион и да дадат израз на своите усещания чрез изкуството. Преплитането на различните общности и религии в Самоков през вековете бе сред акцентите на изложените творби.
 
Домакинът на изложбата – Сарафската къща, е отворена за посетители през делничните дни от 9 до 17 часа, а изложбата може да бъде видяна до 4 октомври.
 
Арт фестивалът се осъществи с помощта на Европейския социален фонд и Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.
НДФ „13 века България” благодари и на Министерство на културата, Мото Пфое, фирма „Ариста”, винарска изба „Телиш”, Община Самоков, Историческият музей в града, Митрополитската църква и Графичната база, както и на медийните партньори БНТ и БТА.