НДФ "13 века България"

НДФ "13 века България"

Начало / Новини / „ОТВЪД“ ― изложба на Диана Димитрова

„ОТВЪД“ ― изложба на Диана Димитрова

06.11.2014

Изложбата "Отвъд" е своеобразно творческо огледало на авторката Диана Димитрова, пресъздаващо границата между два ключови периода в развитието й като художник.
Диана е родена  на 1-ви април 1990 г. в Добрич. Детските си години прекарва в село Кайнарджа ― близо до румънската граница, при своите баба и дядо. Завършва средно образование в Силистра. След това кандидатства в Националната Художествена Академия, гр. София, но след началото на първия семестър тя напуска. Тръгва по пътя на търсенето ― за да намери своя съзидателен път. Иска да открие дарбата си и да я изяви пълноценно в света, в който живее, надявайки се да открие щастие и вътрешен покой. В търсенето си се озовава пред входа на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ – приета е първа по успех. Желанието й да намери вярната посока в творчеството си не само звучи силно и ясно, но е и движещата сила по пътя на съзиданието. В своя житейски и творчески път авторката намира онзи знак, скрит дълбоко в страховете, в дълбините на душата й, ― носещ наслада и удовлетворение, под шума на всекидневието:
"В болката не винаги има само черно, има и красиви моменти, отрезвяващи, като бели паяжини, които ни докосват и ни казват важни неща. Рисувам живота си. Минах през ада, за да разбера, че раят е тук на земята. Тук са падналите ангелите  и демони. Аз просто ги рисувам, защото съм една от тях. И избрах пътя си. Избрах страна. И тя е по-добрата."

Галерия „Професор Васил Геров“ ще бъде домакин на изложбата „Отвъд“ ― третата поредна на младата авторка, до края на месец ноември 2014 година.

Официално откриване на изложбата 11 ноември /вторник/ от 18:30 часа.
       Място: Галерия „Професор Васил Геров“
       кв. Лозенец, пл. „Проф. Васил Геров“ №1, София 1421
      (кръстовището на ул. Розова долина и ул. Цанко Церковски)