НДФ "13 века България"

НДФ "13 века България"

Начало / Новини / Марияна Сърбова с изложба „Платна“ в Галерия „Гъбенски“, Трявна

Марияна Сърбова с изложба „Платна“ в Галерия „Гъбенски“, Трявна

28.09.2017

На 5 октомври 2017 г. от 17:30 ч. в Галерия „Гъбенски“ в Трявна ще се състои откриване на изложбата „Платна“ на Марияна Сърбова.

Включените в експозицията творчески разработки са изпълнени в стилистиката на архитектурните търсения по артистичен проект, който се реализира със съдействието на Община Бургас, по Програма за съфинансиране на независими културни проекти.

Марияна Сърбова е родена в Добрич през 1980 г. и през 2005 г. завършва специалност „Архитектура“ в Университета по строителство, архитектура и геодезия в София. Усъвършенства се в Секторна програма „Еразъм“ в Щутгарт. Прави самостоятелни изложби: „Прет-а-дизайн“ в рамките на седмицата на дизайна в София, 2012; „Морски“ и „Платна“ в Галерия „Георги Баев“ в Бургас, 2016. Печели редица награди: в категория дизайн от Национален преглед на българската архитектура ― за  „Стената на Приказките“, Бургас; Специалната награда от Националния преглед на българската архитектура ― за офис-сграда „На тясно“ в Бургас; Бронзов ВИЗАР от Европейските награди за български архитекти, 2015, в конкурса „Първият небостъргач на София“ за проекта „Липсващият небостъргач – Кулите на Сердика от светлина“ и др.

Изложбата може да бъде разгледана до 26 октомври 2017 г.