НДФ "13 века България"

НДФ "13 века България"

Начало / Новини / Представяне на романа „Първия след Бога“ на Неда Антонова в Eтнографски комплекс „Хаджи-Данчови къщи“, Сливен

Представяне на романа „Първия след Бога“ на Неда Антонова в Eтнографски комплекс „Хаджи-Данчови къщи“, Сливен

25.10.2017

Новият роман на писателката Неда Антонова „Първия след Бога“ беше представен на 23 октомври 2017 г. от 14:30 ч. в Етнографски комплекс „Хаджи-Данчови къщи“ на Национален дарителски фонд „13 века България” в Сливен. Инициативата е на Областен комитет „Васил Левски“ и на клуб „Млади възрожденци“ при Професионална гимназия с преподаване на западни езици „Захарий Стоянов“ в Сливен.

Романът с подзаглавие „Любовта и смъртта на Васил Левски“ е нов прочит на житейската участ на Васил Левски. Авторката и издателят и писател Румен Леонидов представиха книгата пред сливенската общественост по повод 180-та годишнина от рождението на Апостола.

Неда Антонова е автор на историческите романи ― „Войната свърши в четвъртък“, „Не умирай вместо мен“, „Ангела“, „Приют за щастливи“, които са преведени на френски, руски, чешки и полски език. Пише новели както и пиеси: „И слезе Господ на земята“, „Гълъб за сърдечни послания“, „Звезда от последна величина“, „Асен, убиецът на Иванко“ и др. Последните й книги са: „Царица Елеонора Българска“, „Съвършената Стойна Преподобна“ и „Неговата любима“ ― роман за Венета и Христо Ботев.