НДФ "13 века България"

НДФ "13 века България"

Начало / Новини / Коледно настроение в „Сарафска къща“, Самоков

Коледно настроение в „Сарафска къща“, Самоков

07.12.2017

През месец декември 2017 г. „Сарафска къща“ в Самоков ― паметник на културата от национално значение, стопанисвана от Национален дарителски фонд „13 века България“, ще бъде домакин на различни културни събития.

  • 8 декември (петък) от 14:30 ч. ще се проведе представително връчване на „Сертификат за дейност по интереси ― управление на заведение“ по проекта „Твоят час“ на Гимназията по туризъм.
  • 20 декември (сряда) от 10:30 ч. е предвиден открит урок на тема „Фолклорното наследство ― платформа за изграждане на можещи и мислещи личности“, посветен на Коледа и българските традиции. В него ще участват ученици от пети клас към най-голямото общинско училище „Митрополит Авксентий Велешки“ в града, с ръководител г-жа Даниела Георгиева.
  • 21 декември (четвъртък) от 11:00 до 15:00 ч. ще се състои „Коледна работилница“, в която ученици от пети клас на различни училища в региона, гимназисти от Гимназията по туризъм, както и преподаватели ще имат възможност да рисуват икони, под ръководството на Иван Шуманов ― ръководител на школата по изобразително изкуство „Наум Хаджимладенов“; да украсяват елхи чрез плъстене на вълна; да участват във възстановка на обичая Коледари.
  • 28 декември (четвъртък) от 15:00 ч. ще се проведе традиционния детски Коледен концерт, организиран от Народно читалище „Младост ― 2003“, Самоков, в който ще участват лауреатите от национални и международни фестивали Маргаритка и Марина Бочеви.