НДФ "13 века България"

НДФ "13 века България"

Начало / Новини / Известни са лауреатите на Наградите за телевизионна журналистика „Свети Влас“

Известни са лауреатите на Наградите за телевизионна журналистика „Свети Влас“

04.06.2018

На официална церемония, състояла се на 2 юни 2018 г., за осми пореден път бяха връчени Наградите за телевизионна журналистика „Свети Влас“.

Сдружение „Награда за телевизионна журналистика „Свети Влас“, съвместно с НДФ „13 века България“ отличи с „Голямата награда“ Бойко Василев ― един от най-изтъкнатите български журналисти и дългогодишен водещ на предаването „Панорама“, за високия му професионализъм в телевизионната журналистика. Отличията бяха дадени от 5-членно жури с председател проф. Ивайло Знеполски.

„Специалната награда“ в конкурса, финансирана от "13 века България", бе присъдена на предаването „Денят започва с култура“ на БНТ, за задълбоченото отразяване на културния живот в България. Изпълнителният директор на НДФ „13 века България“ Митко Тодоров връчи наградата на Александра Гюзелева ― водеща на предаването.

Награди за журналистически постижения получиха още: Мария Савкова от Би Ти Ви и Кузман Илиев от „България он ер“. За пръв път тази година бе връчена и индивидуална награда на Eмил Чолаков, който представя времето по Би Ти Ви, от председателя на Сдружението, което организира наградите ― Иван Гарелов.