НДФ "13 века България"

НДФ "13 века България"

Начало / Новини / НДФ „13 века България“ ― Галерия „Гъбенски“, Трявна, с изложба и книги по време на Славейковите празници 2018

НДФ „13 века България“ ― Галерия „Гъбенски“, Трявна, с изложба и книги по време на Славейковите празници 2018

11.06.2018

На 7 юни 2018 г. изпълнителният директор на НДФ „13 века България“ Митко Тодоров и кметът на Трявна Дончо Захариев участваха традиционно в Славейковите празници в Трявна (7 ― 10 юни), които тази година бяха открити от президента на Република България Румен Радев ― патрон на събитието.

Като част от културната програма на 8 юни 2018 г. в Галерия „Гъбенски“, собственост на НДФ „13 века България“, беше открита съвместна изложба на Илияна Дончева ― живопис, и проф. Антон Дончев ― резба. Експозицията е организирана от Фонда и Община Трявна специално за Славейковите дни. Професор Антон Дончев е роден в Трявна. На откриването присъстваха кметът и заместник-кметът на Общината, представители на културните институции в града и областта, журналисти, служители от Фонда, граждани и гости.

НДФ „13 века България“ направи дарение от книги на Националната гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа“, която години наред съхранява и развива традициите на тревненската възрожденска иконописна и дърворезбарска школа.